Litigiile legate de un bun, apar adesea din cauza pretentiilor mostenitorilor legali. Problemele cu care se confrunta oamenii apar atunci cand de exemplu o casa sau o proprietate este mostenita de persoane care nu sunt de acord cu deciziile celuilalt.

Care sunt cauzele comune ale disputelor familiale cu privire la drepturi succesorale?

Acestea includ probleme legate de impartirea proprietatii mostenite, probleme cu proprietatea achizitionata in comun cu o ruda sau tert. Daca ai mostenit o proprietate in acelasi timp cu alti mostenitori, acest lucru prezinta risc pentru un eventual conflict legat de drepturi succesorale.

Sunt spete in care si cele mai apropiata rude ajung la litigii de mostenire. „Eu si fratele meu suntem in conflict cu privire la vanzarea unei case pe care am mostenit-o”. Cazul se refera la doi frati care au mostenit o casa. Solicitantul inchiria si dorea sa vanda aceasta casa pentru a-si putea cumpara o casa proprie. Fratele sau s-a opus vanzarii, deoarece voia sa locuiasca in continuare acolo.

Mostenirea unei proprietati in comun poate duce adesea la tensiuni in care cei doi proprietari au idei foarte diferite despre ceea ce ar trebui sa se intample in continuare. Deoarece proprietatea este detinuta in comun, ambii proprietari trebuie sa fie de acord inainte de a se putea face ceva cu proprietatea.

Care este solutia

Cand ai o problema de sanatate mergi la doctor. Te lasi pe mana specialistilor, urmezi tratamentul prescris si alte proceduri care intr-un final te vor pune pe picioare.

De ce sa n-o faci si in cazul unor litigii de mostenire?

Nu crezi ca o solutie ar fi sa mergi la o agentie specializata in drept civil care va prelua riscurile de la tine si iti va oferi contravaloarea lor corecta imediat?

De multe ori procesele pentru drepturi litigioase dureaza foarte mult, chiar ani de zile, si totul devine mult prea complicat. Pentru o persoana care nu are cunostinte in domeniu si nici nu vrea sa piarda din timpul sau valoros, vine in ajutor experienta unei echipe de specialisti si experti in drept civil. Ei vor prelua riscurile iar tu vei obtine contravaloarea corecta intr-un timp scurt.

Chiar daca de multe ori pot fi gasite solutii care nu duc la o disputa familiala legata de drepturi succesorale, acest lucru va necesita adesea compromis si bunavointa din partea ambelor parti. Totusi, cand disputele nu pot fi rezolvate pe cale amiabila, o echipa de specialisti si experti in drept civil te poate ajuta, iar tu vei scapa de griji o data pentru totdeauna.

Published On: octombrie 4th, 2021 / Categorii: Drepturi litigioase / succesorale / Taguri: , /