Istoricul dreptului la moștenire, nu se rezuma doar la cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918, ci ar trebui să ne întoarcem mult în timp, la popoarele mai vechi ca romanii, chiar la Codul lui Hammurabi și în Legea lui Manuc, poate cele mai vechi documente cunoscute pe această linie.

 

În vechiul drept românesc, dreptul la moștenire este înfățișat și în perioada în care viața poporului român era guvernată de obiceiul pământului, instituția familiei reflectând puternic, legătura omului cu pământul.

Cheia multor dispute familiale este imposibilitatea de a obtine un rezultat pe care toti participantii la mostenire il percep drept echitabil. Drept urmare se ajunge in instanta iar  procesele pentru drepturi litigioase dureaza ani de zile.

Nimeni nu vrea ca problemele personale sa fie dezgolite intr-o sala de judecata; nu numai ca este inconfortabil, dar poate fi si costisitor si consuma mult timp. Solutionarii disputelor de catre specialistii de drept civil este un mecanism pentru a evita acest lucru. Sfatul unui specialist va permite sa ajungeti cu calm la o solutie de care toata lumea este multumita.

Ce faci daca totusi disputele apar

Totusi, daca nu este posibila solutionarea amiabila, deseori se recurge la ajutorul unor specialisti si experti in drept civil, care vor prelua riscurile si te vor ajuta sa finalizezi procesele intr-un termen rezonabil.

In cazurile in care familiile nu pot ajunge la un acord privind anumite drepturi succesorale, implicarea tertilor este inevitabila.

Cand cineva moare, familia ei doreste adesea sa se asigure ca vointa lui inregistreaza cu exactitate dorintele si asigura in mod corespunzator familia. Daca cineva care credea ca va mosteni nu o face, familia defunctului se poate trezi ca se confrunta cu o disputa privind mostenirea.

In cazul in care nu esti dispus sa astepti si vrei sa primesti banii imediat, poti apela la o echipa mixta de specialisti si experti in drept civil care va prelua riscul de la tine si iti va oferi contravaloarea lui.

Parintii stiu de obicei daca copiii lor sunt susceptibili de a se certa pentru mostenirea lor si ar trebui sa ia masuri pentru a preveni conflictele dupa moartea lor. Sentimentele dintre frati si circumstantele financiare se pot schimba, iar planurile ar trebui revizuite in consecinta. Daca nu sunt luate masuri inainte de moarte, se pot utiliza in continuare alte strategii pentru a minimiza conflictul in timpul solutionarii succesiunii, iar una dintre acestea il reprezinta predarea drepturilor si primirea contravalorii lor.

De ce sa apelezi la o agentie specializata?

  • Ca sa eviti birocratia si procesele in sine
  • Ca sa te feresti de cearta intre membrii familiei implicati in drepturi succesorale
  • Pentru ca este o echipa de specialisti si experti in drept civil in care poti avea incredere
  • Pentru ca vei obtine banii rapid si echitabil.

Concluzia probabila a angajarii in acest „joc” este evitarea stresului unei proceduri judiciare si solutionarea litigiului cu mai putine confruntari si cheltuieli.

Respectiv, nu ezita sa apelezi la o agentie de incredere care va prelua riscurile de la tine ca tu sa castigi linistea si siguranta de care ai nevoie.

Published On: octombrie 25th, 2021 / Categorii: Drepturi litigioase / succesorale / Taguri: , /